Svatovavřinecká pouť + oslava 100 let vzniku Československé republiky

Program:
13:00 otevření stánků
13:30 zahájení
14:00 Rodokmen- country a bluegrass
15:00 taneční soubor Bábrlinky
16:00 Steamboat Stompers – dixiland band
16:50 Václav Holas seznámení s historií a významem výsadby stromu svobody
výsadba stromu, posvěcení lípy panem děkanem Machem
17:30 Steamboat Stompers
19:00 – 22:00 rocková kapela Víkend Rock
 

průběžně po celé odpoledne:

Výstava historických traktorů a stabilních motorů                                                                      Výstava historických fotografií z obce  a okolí                                                                                                 Dětský koutek s tvořením a hrami               

 

12.srpna 2018  již potřetí proběhne v naší obci Pouťové posezení  (obnovená Svatovavřinecká pouť). Začínáme ve 13:00 hodin.

V letošním významném roce slavíme sto let od vzniku Československé republiky a proto bude i pouťové sousedské posezení v tomto duchu.

Vystaveny budou historické traktory a stabilní motory ze sbírky pana Krčmáře.

Bohatý program bude završen výsadbou národního stromu – Lípy. Vysazená lípa bude následně posvěcena panem děkanem Machem.

Během odpoledne a večera se vystřídají tři kapely. Domácí country a bluegrassový Rodokmen, pražský Steamboat Stompers Dixieland Band a přespolní Víkend Rock.

Dozvíte se mnohé o historii naší obce formou vyprávění etnografa Mladoboleslavské muzea pana Václava Holase i formou výstavy starých fotografií, děti bude bavit i zaměstnávat Centrum pro rodinu Náruč, radost budou mít určitě i z řetízkového kolotoče a skákacího hradu. Podivit se všichni můžete nad karetními triky mistra kouzelníka.

Na místě nebudou chybět stánky s občerstvením a řemeslnými výrobky.

Prostě pouť jak má být. Zváni jsou všichni, domácí i přespolní, ti co chtějí nahlédnout do historie i ti, kteří se chtějí jen tak bavit.

Sousedské pouťové posezení bude probíhat o nedělním odpoledni 12.8.2018. Pro umocnění atmosféry se můžete dobově obléknout, nezapomeňte na kloboučky, čelenky a dobrou náladu.

 

 

 

 

 

 

admin se představuje:

Malá, (ale šikovná) vesnická TJ zaměřená především na turistiku pěší, cyklo a vodní - každý měsíc v roce minimálně 1 akce = cca 100 nohou a to my máme !!
Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní akce. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.